Påskeberedskaps øvelsen 2009

Gruppen deltok i år med 4 stasjoner fra 5 forskjellige QTHer.

Følgende var med:

LE2UA Bjørn LA1UW Stugudal JP52WW
LE2UB Willy LA6HNA Råkvåg JP53AS
LE2UD Håvard LB9RE Vikhammer JP53HK
og Averøya JP32RX
LE2UE Ottar LA1UI Sjetnemarka JP53EI
LA1UWs hytte-QTH, – LE2UA Stugudal

Stasjonene var med på forskjellige tidspunkter og dager i forhold til oppgitte frekvenser og tider.

Generell kommentar er at stasjonene i Midt Norge har bedre forhold/utbredelse på 40 og 60meter enn stasjonen fra Bergen. På 80meter ser det ut som om alle får brukbare kontakter over hele syd/midt Norge. 80meter innsjekkingen tar veldig lang tid.

Progresjon i testen.

Vi har holdt på med denne testingen av frekvenser/tide de siste 4-5årene. Dette bør holde når det gjelder bølgeutbredelse. Kanskje vi burde få noen nye elementer inn i øvelsen. Det begynner å bli ”kjedelig” å gi rapporter til alle og kun dette. Samtidig så må vi kanskje begynne å tilpasse vårt radiospråk til andre eventuelle involverte i FORF. Skal vi kommunisere med dem så er informasjon som 59+, QSY, QRM, QRX ikke utrykk vi kan benytte. Det bør holde og gi rapport som ”klar og tydelig” i stedet for 59+.

Neste Års øvelse.

Vi må utnytte vårt medlemskap i FORF til å gjøre oss kjent innen de andre medlemmenes organisasjoner. Hva med å stille på deres KO for påskeberedskapen, Hovedredningssentralene på Sola og i Bodø. Hos Røde Kors på Geilo. Norsk Folkehjelp i Tromsø etc.

Men skal vi de, må vi også ha et sambandsopplegg der vi gjør noe mer enn å sende rapporter etc. kanskje noe å tenke på. Det hadde vært bedre om man etter en kort innsjekk hadde trent på å gå inn og ut av nettet, få prioritet i nettet, bytte nett, fungere som mellomstasjon i nettet, nettkontroll osv.

Takk til Bergensgruppen av NRRL for at de nok en gang tok på seg å organisere Påskeberedskapsøvelsen i NRRL. Kommentarene er ikke kritikk til overnevnte men ment som innspill.

For Trondheimsgruppen av NRRL

73 de Bjørn LA1UW