Midt Norsk mesterskap i Radio Peile Orientering 2012

RPO12Trondheimgruppen av NRRL (LA2T) har i år arrangert Midt Norsk mesterskap i Radio Peile Orientering (RPO) eller Radioorientering som denne aktiviteten nå heter offisielt.

Mesterskapet fant sted tirsdag 22. mai i nærheten til gruppens lokaler på Lialøkken. Det er mange år siden sist det ble avholdt et radioorienteringsløp i gruppens regi og det var litt spenning om det ville komme noen for å delta.

En invitRPO02asjon til mesterskapet var lagt ut på gruppens hjemmeside flere måneder i forveien, likevel kom det ikke deltagere fra andre grupper enn vår egen, men det var godt nok til å avholde arrangementet.

Det ble lagt opp til en kort løype for å kunne gjennomføre det hele i løpet av noen kveldstimer.

To poster med sendere (rever) på 80 meter ble satt ut av «sportskomiteen» bestående av Tor, LA3WAA og Håvard, LB9RE. Gruppens 4 fungerende peilemottakere ble benyttet av deltagerne i puljer på 4 med starttid ett minutt mellom hver.

RPO03Etter en orientering om løpet og peilemottakerne, som gjerne kunne vært mer utfyllende, ble løpet satt i gang og en etter en av deltagerne fikk start ordre.

Som det framgår av bildene Jan tok, var forholdene ute de aller beste for arrangementet og en mild og solrik kveld med oppunder 19-20 grader i lufta møtte deltagerne da de la ut på løpet fra Lialøkken.

Da løperne begynte å returnere til start, viste det seg at det var lite som skilte i tid mellom noen, og konkurransen for å bli mester var stor.

RPO04Da alle var kommet i mål, viste det seg at en klar mester kunne utropes. Årets vinner og Midt Norsk Mester ble Stein-Olav, LA9QV.

Stein-Olav ble av gruppens leder, Håvard, LB9RE, overrakt et eksemplar av Trondheimsrosen som førstepremie og et minne fra mesterskapet.