2008-09-09-Gruppemøte

Ingar, LA4CKA var møteleder. Det var oppmøtt 13 medlemmer i Lialøkken grendehus.

1 Første post på programmet var forslag og diskusjon av tema for medlemsmøter for høsten og vinteren. Det kom fram en rekke ønsker og forslag som medlemmene ønsker at styret tar med i sesongens møteprogram. Følgende ble nevnt med forslag til temaansvarlig eller foredragsholder:

– Fjernstyring av HF stasjon; LA9QFA
– HF kjøring for tester;
– FORF foreninger; LA3XMA
– Digital nettverksmanager; LA6IM/LA5HIA
– K-3 HF rigg framvisning; LA1UI
– Riggstyring fra PC; LA1UI/LA3XMA
– Utflukt til Norkring; La4CKA/LA9QV
– Radiomuseet i Selbu; LA9SFA

2 Det ble også satt fram ønsker om at klubben skulle bli mer aktiv i tester som f eks SAC med flere.

3 Odd Arve, LA3XM, opplyste at Norkring skal avhende stasjoner for fjernsynsomformerne på ”rot” med bu, mast, strømforsyning med mer slik de står uten kompensasjon. Dette er en god anledning til å over ta luftige QTH videre bruk. En liste over stasjoner skal være tilgjengelig.

4 Det ble reist spørsmål om utstyr og inventar er tilfredsstillende forsikret. Dette ble bekreftet av flere i møtet, men saken skal likevel fremlegges på neste møte som en redegjørelse fra styret.

5 Kasserer Sverre, LA9TK, orienterte om status for gruppens ressurser og kontobeholdning. Det er per dato betalt 73 kontingenter, mens 21 har ennå ikke betalt og disse vil få purring. Det har kommet til 2 nye medlemmer.

6 Egil, LA9MB ønsker å starte morsekurs for de som ønsker dette med trening på lufta på 10 meter. Egil vil avvente et annonsert kurs fra Jan, LA8WG, for å unngå en eventuell overlapping med dette.

7 Knut Åsen, LA8NC fylte 80 år nylig. Sverre, LA9TK, har sørget for blomster på vegne av gruppen. Vi gratulerer med bursdagen!

8 Tore Hvidsten, LA7EG, er Silent Key.

LA9TK, orienterte gruppen om Tores bortgang.

9 Jan-Inge, LA5HIA, orienterte om repeaterkomiteens arbeid. Det planlegges skifte av repeater på Bringen hvor det også vil bli satt opp en link på 70 cm for oppkobling til repeateren på Liaåsen. Under samme anledning vil det bli utført dekningstester fra Bringen, Liaåsen og Oppdal. En nærmere orientering om dette kommer. Håvard, LB9RE, orienterte om utviklingen i Nord-Trøndelag basert på melding fra Namdalsgruppen og om ny 70 cm repeater på Kyrksæterøra i regi av Fosengruppen. Trondheimsgruppen vil få anledning til å benytte RV58 (R5) for en repeater på Oppdal i en prøveperiode.

10 Egil, LA9MB, ønsker hjelp til å reparere rotor for HF beam. Det var flere i møtet som kunne hjelpe til og vi får håpe at alt er i orden til vinteren setter inn.

For Trondheimsgruppen av NRRL,
Håvard, LB9RE